DIJOUS 30 DE NOVEMBRE TAST DE CAVES ORIOL ROSSELL I XOCOLATES ENRIC ROVIRA AL RESTAURANT DEL MIRADOR DE MONTSERRAT
D’entrada, bon Any a tothom!
Comencem un programa d’activitats que esperem que us sigui atractiu. I com ja és tradicional, encetem any amb que anomenem tast tècnic.
El celler que ens acompanyarà és LAFOU de Batea a Terra Alta.
La regió de Terra Alta va captivar a Ramon Roqueta Segalés pel seu estil de garnatxa -frescor, tipicitat i autenticitat-, per la seva tradició vinícola, pel seu paisatge característic de valls i fous, per la seva autenticitat i per les seves tradicions. I és amb aquesta premissa que des dels seus inicis LAFOU busca expressar al màxim la identitat del territori i de la garnatxa, unint el respecte per la tradició amb la vocació d’innovació i de contemporaneïtat.
Aquest mes toca un tast que ja vam fer però a petició de forces de vosaltres repetirem, el maridatge de vins amb pernil de gla....
En un paratge magnífic com és al Celler Oller del Mas
El món del vi és complex, ple d´aromes, sabors i textures que conviden a explorar i gaudir. El tast de vins és una experiència enriquidora que permet apreciar aquests detalls subtils. Avui t’expliquem una manera diferent d’apropar-te a aquest fantàstic art.
El TAST DELS SENTITS, és una aventura que convida a experimentar les diferents emocions gastronòmiques a través dels sentits. On a través del joc neuro-sensitiu posarem a prova els diferents sentits tot gaudint de l'olfacte, el gust, l'oïda, el tacte i la vista.
Bones!
Encantats de tornar-vos a saludar! Avui us volem proposar, de nou, un tast de fora del calendari i horari habitual. Una d’aquelles cites amb altres begudes...
I aquest cop el tast és d’aquells que fan venir ganes... I gana! Tastarem vermuts!
El vermut és un vi macerat amb herbes aromàtiques i espècies al qual se li afegeix alcohol vínic. Generalment, aquesta beguda alcohòlica s'associa amb l'aperitiu.
Aquestes són algunes espècies que podem trobar en els vermuts.
El Bages, abril 2024
Aquest mes va de rosats, sota el títol de:
La colorimetria dels Rosats)
Els Rosats, d’alguna manera, sempre han estat contemplats com vins de segona o tercera categoria. Són vins que arrosseguen mala fama i una fama associada a una menor qualitat que els seus germans (els blancs o els negres). A l'ideari popular, són molts els tòpics que sobrevolen al voltant dels vins rosats. " Són vins de dones", "són vins de poca varietat aromàtica" "tots són de colors molt pàl·lids", "són vins per prendre sobretot a la primavera o estiu", "són vins fets amb barreja de vins blancs i negres", "són vins molt dolços", ...
SomRosats té com a missió el fet de fer descobrir al públic i a l'amant del vi que els rosats són molt més que un vi d'estiu o d'aperitiu. Són vins gastronòmics, versàtils i n'hi ha de tots els colors, aromes i sabors. Els elaboradors de vins i celleristes sempre ens comenten, molt afligits, que els rosats són els seus vins més mimats (vins que són costosos d'elaborar bé) i que en canvi el mercat no respon adequadament.