« Tots els Esdeveniments
- Aquest esdeveniment ja ha passat.
DIJOUS 25 D’ABRIL TAST DE ROSATS A LAS VEGAS
25 abril @ 20:30 - 23:50
35,00€ - 50,00€
El Bages, abril 2024
Aquest mes va de rosats, sota el títol de:
La colorimetria dels Rosats)
Els Rosats, d’alguna manera, sempre han estat contemplats com vins de segona o tercera categoria. Són vins que arrosseguen mala fama i una fama associada a una menor qualitat que els seus germans (els blancs o els negres). A l’ideari popular, són molts els tòpics que sobrevolen al voltant dels vins rosats. ” Són vins de dones”, “són vins de poca varietat aromàtica” “tots són de colors molt pàl·lids”, “són vins per prendre sobretot a la primavera o estiu”, “són vins fets amb barreja de vins blancs i negres”, “són vins molt dolços”, …
SomRosats té com a missió el fet de fer descobrir al públic i a l’amant del vi que els rosats són molt més que un vi d’estiu o d’aperitiu. Són vins gastronòmics, versàtils i n’hi ha de tots els colors, aromes i sabors. Els elaboradors de vins i celleristes sempre ens comenten, molt afligits, que els rosats són els seus vins més mimats (vins que són costosos d’elaborar bé) i que en canvi el mercat no respon adequadament.
Mostrarem com els rosats no són tots iguals. Destacarem la diversitat i estils dels vins rosats centrant-nos en les seves diferents tonalitats de rosat: passant de tons rosa pàl·lids a tons rosa cirera, de la pell de ceba al color dels gerds.
Aquest tast ens el dirigirà la Sara J. Rubio, de Somrosats.
La Sara és una entusiasta del món del vi i de tot allò que l’envolta: vinyes, cellers i les persones que s’hi dediquen. Com apassionada dels vins rosats, la Sara ha ideat el projecte del 1er festival de vins rosats de Catalunya Somrosats que es celebrarà el proper 11 de maig. La confraria organitza una sortida al festival del vi rosat.
És la fundadora de Paraula de Vi, un projecte que ofereix serveis i organització d’activitats entorn a tastos de vi, maridatges, escapades enoturístiques, jocs de vi, etc.
La Pili Garcia i el seu equip de Las Vegas, de Manresa ens han preparat aquest menú:
Aperitius de la casa
Anxoves de l’escala amb pa de coca
Flor de carxofa amb encenall de pernil i pure de céleri
Capelli de carbassa i formatge de búfala de Muntanyola
Carpaccio de Picanya de vedella curada amb salsa tàrtara
Mil fulls de formatge de cabra i mango caramel·litzat
Maduixes macerades amb xocolata blanca
La convocatòria és limitada pel que fa a nombre de places, màxim 50 assistents, s’apuntarà per rigorós ordre d’inscripció.
No us ho vulgueu perdre!
◼ Dia del tast: 25 d’ abril, dijous
◼ Lloc: Restaurant Las Vegas (Manresa)
◼ Hora: 2/4 de 9 del vespre comencem el tast
◼ Preu: tast i sopar: socis 35 €; no socis 50 €
El període d’inscripció del tast finalitza el dilluns 22 d’abril, per apuntar-vos cal fer-ho a la pàgina web http://www.confrariabages.cat/.
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent, La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208