El Bages, juny de 2024
Hola a tothom.
Aquest any la lluna plena del mes de juliol cau en diumenge dia 21, el dissabte celebrarem el tradicional sopar de la vinya amb un 97% de lluna plena.
A la llum de la lluna pràcticament plena, unes taules rodones i bons amics! I, sobretot, bons productes de la terra. Pernil a banda, tots els productes són de proximitat, beurem els vins de SOLERGIBERT i cava d'en GIBERT.
El Bages, juny de 2024
Hola a tothom.
Aquest any la lluna plena del mes de juliol cau en diumenge dia 21, el dissabte celebrarem el tradicional sopar de la vinya amb un 97% de lluna plena.
A la llum de la lluna pràcticament plena, unes taules rodones i bons amics! I, sobretot, bons productes de la terra. Pernil a banda, tots els productes són de proximitat, beurem els vins de SOLERGIBERT i cava d'en GIBERT.
El Bages, setembre de 2024
Ja tornem a ser aquí!
Com ha anat, l’estiu? Segur que la calor massa llarga i les vacances massa curtes, oi? Doncs no patiu, que ara us ho solucionem!
Us proposem un viatge a Ribera del Duero sense sortir del Bages.
Aquest mes ens visita el celler Cepa 21 de Ribera del Duero.
El Bages, setembre de 2024
Bon setembre!
Una de les èpoques de l'any més de gust ve sortir i passejar. Doncs això és el què us proposem; una excursió.
Ja sabeu que, de tant en tant, ens agrada proposar-vos sortides. Les nostres intencions són que cada celler que ens vingui a fer un tast al cap d'un temps visitar-lo, tenint en compta les distàncies.
Us oferim visitar el Finca Viladellops, Poble vitivinícola d'interès cultural, situat al massís del Garraf.
També visitarem les caves Oriol Rossell.
El Bages, octubre de 2024 Bona tardor! Aquest mes us proposem un viatge molt i molt interessant. Us ho expliquem: L’any 2018, el Sommelier i formador de vins Xavi Nolla posa en marxa un projecte enològic singular. Un treball de recerca documental i de vinyes que ara fa més de vuitanta anys van ser trepitjades per l’avi d’en Xavi, en el fets viscuts durant la seva participació a la Guerra Civil espanyola des de Terra Alta a la Catalunya Nord. El projecte, totalment independent i portat juntament amb la seva parella Gisela Guitart, a banda de voler recuperar la memòria dels fets succeïts, visionats en clau de pau, vol també recuperar i la memòria enològica de les nostres terres. Una reivindicació de l’autenticitat de les elaboracions tradicionals que van començar a desaparèixer del panorama enològic nacional a partir dels anys 60 del segle passat a tota la franja mediterrània. Els Vins Enològicament parlant, els Vins de la Memòria volen recuperar i dignificar la memòria dels vins mediterranis, a través de la recuperació dels tradicionals vins brisats o de la utilització de l’històric bocoi català de fusta de castanyer de 650 litres. Les Terres Vins de la Memòria proposa un llarg viatge per la mediterrània catalana recorrent diferents terres vinculades a la cultura i interpretació tradicional del vi. Aquesta vegada primer farem el tast amb tots els vins i explicacions del Xavi Nolla, posteriorment soparem. Ho farem al Mas de la Sala, que ens han preparat el següent menú: Aperitiu per a compartir: Timbal d’albergínia del Poal amb sobrassada de Sagàs Parmentier amb bolets i ou cuit a baixa temperatura Mini hamburguesa ------------------------------ Entrant Crema de Carbassó de Cal Climent amb cremós de formatge ------------------------------ Segon Bacallà confitat amb bolets -------------------------------- Postres Pastisset de taronja...
S’acosta aquell moment en què, com que el desembre el tenim ple de cites de sopars de Nadal, la Confraria s’absté de carregar-vos el calendari encara una mica més. Però, això sí, el darrer de novembre te un cert aire festiu. El ja tradicional tast de caves i xocolates.
El sopar el farem al Mirador del Montserrat anirà maridat amb escumosos de AT ROCA i, com també ja s’ha convertit en tradició, acabarà amb unes xocolates de n’Enric Rovira.