« Tots els Esdeveniments
DIJOUS 24 D’OCTUBRE TAST DE VINS DE LA MEMÒRIA
24 octubre @ 20:30 - 23:50
35,00€ - 50,00€
El Bages, octubre de 2024
Bona tardor!
Aquest mes us proposem un viatge molt i molt interessant.
Us ho expliquem:
L’any 2018, el Sommelier i formador de vins Xavi Nolla posa en marxa un projecte enològic singular. Un treball de recerca documental i de vinyes que ara fa més de vuitanta anys van ser trepitjades per l’avi d’en Xavi, en el fets viscuts durant la seva participació a la Guerra Civil espanyola des de Terra Alta a la Catalunya Nord. El projecte, totalment independent i portat juntament amb la seva parella Gisela Guitart, a banda de voler recuperar la memòria dels fets succeïts, visionats en clau de pau, vol també recuperar i la memòria enològica de les nostres terres. Una reivindicació de l’autenticitat de les elaboracions tradicionals que van començar a desaparèixer del panorama enològic nacional a partir dels anys 60 del segle passat a tota la franja mediterrània.
Els Vins
Enològicament parlant, els Vins de la Memòria volen recuperar i dignificar la memòria dels vins mediterranis, a través de la recuperació dels tradicionals vins brisats o de la utilització de l’històric bocoi català de fusta de castanyer de 650 litres.
Les Terres
Vins de la Memòria proposa un llarg viatge per la mediterrània catalana recorrent diferents terres vinculades a la cultura i interpretació tradicional del vi.
Aquesta vegada primer farem el tast amb tots els vins i explicacions del Xavi Nolla, posteriorment soparem.
Ho farem al Mas de la Sala, que ens han preparat el següent menú:
Aperitiu per a compartir:
Timbal d’albergínia del Poal amb sobrassada de Sagàs
Parmentier amb bolets i ou cuit a baixa temperatura
Mini hamburguesa
——————————
Entrant
Crema de Carbassó de Cal Climent amb cremós de formatge
——————————
Segon
Bacallà confitat amb bolets
——————————–
Postres
Pastisset de taronja i pastanaga amb gelat de mandarina
———————————–
Tot això regat amb:
Vi blanc de la Memòria El Badiu (D.O. Alella)
Vi negre de la Memòria Pólvora (D.O. Conca de Barberà)
-
Dia: 24 d’octubre, dijous
-
Lloc: Restaurant Mas de La Sala (Sallent)
-
Hora: 2/9 del vespre en punt.
-
Preu; tast i sopar: socis 35€; no socis 50€
El període d’inscripció finalitza el dilluns 21 d’octubre, i, recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha
d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent posant el número de comanda.
La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208