El Bages, octubre de 2024 Bona tardor! Aquest mes us proposem un viatge molt i molt interessant. Us ho expliquem: L’any 2018, el Sommelier i formador de vins Xavi Nolla posa en marxa un projecte enològic singular. Un treball de recerca documental i de vinyes que ara fa més de vuitanta anys van ser trepitjades per l’avi d’en Xavi, en el fets viscuts durant la seva participació a la Guerra Civil espanyola des de Terra Alta a la Catalunya Nord. El projecte, totalment independent i portat juntament amb la seva parella Gisela Guitart, a banda de voler recuperar la memòria dels fets succeïts, visionats en clau de pau, vol també recuperar i la memòria enològica de les nostres terres. Una reivindicació de l’autenticitat de les elaboracions tradicionals que van començar a desaparèixer del panorama enològic nacional a partir dels anys 60 del segle passat a tota la franja mediterrània. Els Vins Enològicament parlant, els Vins de la Memòria volen recuperar i dignificar la memòria dels vins mediterranis, a través de la recuperació dels tradicionals vins brisats o de la utilització de l’històric bocoi català de fusta de castanyer de 650 litres. Les Terres Vins de la Memòria proposa un llarg viatge per la mediterrània catalana recorrent diferents terres vinculades a la cultura i interpretació tradicional del vi. Aquesta vegada primer farem el tast amb tots els vins i explicacions del Xavi Nolla, posteriorment soparem. Ho farem al Mas de la Sala, que ens han preparat el següent menú: Aperitiu per a compartir: Timbal d’albergínia del Poal amb sobrassada de Sagàs Parmentier amb bolets i ou cuit a baixa temperatura Mini hamburguesa ------------------------------ Entrant Crema de Carbassó de Cal Climent amb cremós de formatge ------------------------------ Segon Bacallà confitat amb bolets -------------------------------- Postres Pastisset de taronja...