« Tots els Esdeveniments
- Aquest esdeveniment ja ha passat.
DIMECRES 26 DE FEBRER SÒLS DEL BAGES RELACIONATS AMB ELS VINS
26 febrer @ 20:30 - 23:30
30,00€ - 45,00€

El Bages, febrer de 2025
Benvolgut/da,
Com ja us vam comentar el tast d’aquest mes de febrer serà en dimecres i és el que nosaltres anomenem tast tècnic. Però que ningú se’ns espanti, al contrari!
Us oferim assistir a un tast realment especial per conèixer una mica més sobre els sòls del Bages.
Els sòls són una coberta prima a la superfície terrestre, que pot tenir d’uns pocs centímetres a diversos metres de profunditat. Són una barreja de material mineral, matèria orgànica, aire, aigua i organismes vius. Són la base dels ecosistemes terrestres i de l’agricultura. El 90% dels aliments que consumim, provenen dels sòls.
Pel que fa a l’agricultura, els sòls són els responsables de su
bministrar aigua, nutrients i ancoratge a les plantes. Els sòls són molt variables i no tots són aptes per a tots els cultius.
Si ens centrem en la vinya, un dels cultius mediterranis per excel·lència, es pot dir que s’adapta a una gran diversitat de sòls, que donen unes propietats molt concretes als raïms i al vi. Per tant, podem afirmar que els vins són diversos, en gran part, gràcies a la diversitat de sòls.
En aquest tast, us proposem un viatge pels principals tipus de sòls de la vinya del Bages, amb les seves principals característiques i influència sobre el vi. Podrem tastar vins fets a partir de vinyes conreades sobre cada tipus de sòl.
Aquest tast el conduiran en Toni Baltiérrez i en Miquel Palau.

En Toni Baltiérrez és enginyer agrònom i edafòleg. Al llarg de la seva carrera professional ha realitzat nombrosos estudis en sòls de vinya, alguns dels quals a la comarca del Bages.

En Miquel Palau és enòleg d’Abadal i tècnic del Consell Regulador de la DO Pla de Bages i gran coneixedor de les vinyes i vins del Bages.
Cada vi que tastarem el relacionarem en un sòl en concret i veurem les diferents característiques.
Els vins seran dels cellers: 

El sopar que acompanyarà al tast el farem al Restaurant Els Noguers de Manresa,
i aquest serà el menú:
Amanida de cabdells amb pollastre cruixent i salsa cèsar
Focaccia amb sobrassada, mel i formatge de cabra
…………………………..
Caneló de verdures i marisc.
………………………….
Costella de porc ral lacada amb mostassa i cremós de celerí.
…………………………..
Brownie amb xocolata calenta i gelat de vainilla.
Què us sembla, us animeu?
-
Dia: 26 de febrer, dimecres
-
Lloc: Restaurant Els Noguers (Manresa)
-
Hora: 2/4 de 9 del vespre
-
Preu; tast i sopar: socis 30€; no socis 45€
El període d’inscripció finalitza el dilluns 24 de febrer i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/
Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,
La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208