• INICI
  • QUI SOM
  • FES-TE SOCI
  • ESDEVENIMENTS
  • FOTOS
  • ELS CELLERS
  • BLOG
  • CONTACTE
  • INICI
  • QUI SOM
  • FES-TE SOCI
  • ESDEVENIMENTS
  • FOTOS
  • ELS CELLERS
  • BLOG
  • CONTACTE
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

DIMECRES 26 DE FEBRER SÒLS DEL BAGES RELACIONATS AMB ELS VINS

26 febrer @ 20:30 - 23:30

30,00€ - 45,00€

El Bages, febrer de 2025

Benvolgut/da,

Com ja us vam comentar el tast d’aquest mes de febrer serà en dimecres i és el que nosaltres anomenem tast tècnic.  Però que ningú se’ns espanti, al contrari!

        Us oferim assistir a un tast realment especial per conèixer una mica més sobre els sòls del Bages.

Els sòls són una coberta prima a la superfície terrestre, que pot tenir d’uns pocs centímetres a diversos metres de profunditat. Són una barreja de material mineral, matèria orgànica, aire, aigua i organismes vius. Són la base dels ecosistemes terrestres i de l’agricultura. El 90% dels aliments que consumim, provenen dels sòls.

Pel que fa a l’agricultura, els sòls són els responsables de subministrar aigua, nutrients i ancoratge a les plantes. Els sòls són molt variables i no tots són aptes per a tots els cultius.

Si ens centrem en la vinya, un dels cultius mediterranis per excel·lència, es pot dir que s’adapta a una gran diversitat de sòls, que donen unes propietats molt concretes als raïms i al vi. Per tant, podem afirmar que els vins són diversos, en gran part, gràcies a la diversitat de sòls.

En aquest tast, us proposem un viatge pels principals tipus de sòls de la vinya del Bages, amb les seves principals característiques i influència sobre el vi. Podrem tastar vins fets a partir de vinyes conreades sobre cada tipus de sòl.

Aquest tast el conduiran en Toni Baltiérrez i en Miquel Palau.

 

 

 

 

En Toni Baltiérrez és enginyer agrònom i edafòleg. Al llarg de la seva carrera professional ha realitzat nombrosos estudis en sòls de vinya, alguns dels quals a la comarca del Bages.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Miquel Palau és enòleg d’Abadal i tècnic del Consell Regulador de la DO Pla de Bages i gran coneixedor de les vinyes i vins del Bages.

 

 

 

 

 

 

Cada vi que tastarem el relacionarem en un sòl en concret i veurem les diferents característiques.

Els vins seran dels cellers:

El sopar que acompanyarà al tast el farem al Restaurant Els Noguers de Manresa,

 

 

 

 

i aquest serà el menú:

Amanida de cabdells amb pollastre cruixent i salsa cèsar

Focaccia amb sobrassada, mel i formatge de cabra

…………………………..

Caneló de verdures i marisc.

………………………….

Costella de porc ral lacada amb mostassa i cremós de celerí.

…………………………..

Brownie amb xocolata calenta i gelat de vainilla.

 

 

Què us sembla, us animeu?

  • Dia: 26 de febrer, dimecres

  • Lloc: Restaurant Els Noguers (Manresa)

  • Hora: 2/4 de 9 del vespre

  • Preu; tast i sopar: socis 30€; no socis 45€

          El període d’inscripció finalitza el dilluns 24 de febrer i recordeu: per inscriure-us i pagar ho heu de fer a través de la pàgina web http://www.confrariabages.cat/

Si algú encara fa l’ingrés per compte corrent, sapigueu que primer s’ha d’inscriure i posteriorment fer el pagament al compte corrent,

La Caixa: ES74 2100 0375 0602 0009 4208

Mostra els detalls

Data:
26 febrer
Hora:
20:30 - 23:30
Cost:
30,00€ - 45,00€

Recinte

Restaurant els Noguers
Avinguda dels Països Catalans, 167
Manresa, Barcelona 08243
+ Mapa de Google
Fet
938 78 40 88
Visualitza el lloc web de Recinte

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
El percentatge s ja no està disponible